Vrouwen

Haptotherapie: meer balans en minder moeten

Westlanders zijn over het algemeen vrij nuchter: “Niet lullen maar poetsen”. Je moet wel doodziek zijn, wil je je werk bellen dat je niet komt of toegeven dat je hulp nodig hebt. Ik heb zelf ook met vallen en opstaan geleerd hoe je je mentaliteit van aanpakken kunt behouden en toch meer balans kan gaan ervaren. Haptotherapie is wat mij betreft geen geitenwollensokkenclub, maar een therapie die je helpt om met beide benen op de grond te staan en te voelen wat er dan gebeurd. 

Ervaar jij:

  • rusteloosheid en spanning in je lijf
  • stress of burn-out
  • (onbegrepen) lichamelijke klachten
  • angst en paniek
  • rouw en verlies
  • gevolgen van een traumatische ervaring
  • je te vaak over je grenzen heen gaat 
  • alles onder controle wil houden
  • een nieuwe levensfase die opnieuw balans zoeken vraagt
  • levensvragen hebt als: wie ben ik, wat wil ik, hoe wil ik het contact met anderen ervaren

Klachten kunnen komen doordat je langere tijd niet goed geluisterd hebt naar de signalen die je lijf je geeft. Misschien heb je nog nooit echt ervaren hoe het is om je lijf te voelen. Dan denk je vooral heel veel na. Of er is iets gebeurd waardoor je uit balans bent. Je merkt soms ook dat het contact met anderen op bepaalde vlakken niet goed loopt. Dat je bijvoorbeeld vaak over je grenzen heen gaat of je moeite hebt om écht jezelf te kunnen zijn. 

Alle ballen in de lucht moeten houden

Zeker vrouwen nemen tegenwoordig een hoop hooi op hun vork: een leuke baan, sporten, huishouden, tijd voor vrienden maken. Misschien heb je kinderen en oh ja, je partner wil af en toe ook nog wat aandacht.. of misschien moet je het alleen doen, of voelt het heel alleen. 

Er moet ook vaak heel veel en we zijn niet zelden onze grootste criticus. Er blijft weinig tijd over om te voelen wat jou past: Wil ik dit nu eigenlijk wel of niet en doe ik het alleen omdat het van mezelf moet of het van mij wordt verwacht? En waar gaat mijn vuurtje nu echt van branden? Door alle ballen in de lucht te moeten houden, kom je soms nauwelijks meer toe aan jezelf. Wie ben ik en wat heb ik nodig? 

Ervaringen van de mooie vrouwen voor je

Ik ben opgegroeid met de Westlandse mentaliteit 'niet zeuren, maar gaan'. Deze mentaliteit heeft mij veel gebracht, maar op een bepaald moment in mijn leven stevende ik hierdoor ongemerkt af op een burn-out. Ik kwam bij Marloes terecht en zij leerde mij weer luisteren naar mijn gevoel en om mijn grenzen te bewaken. Ik ben mijzelf opnieuw gaan leren kennen en ga weer een stuk gelukkiger door het leven.
Suzanne, 45 jaar
Marloes helpt mij met mijn gevoelens voelen. Dat is niet zeker niet altijd gemakkelijk en leuk; dus is het fijn dat Marloes naast me staat. Letterlijk en figuurlijk aan mijn zijde. Het komt ook voor dat ze met me mee lacht. Zo wordt het voelen van gevoelens toch een stukje makkelijker.
Kim, 36 jaar
Jarenlang bracht ik door met klachten zonder dat er echt een oorzaak voor te vinden was. Inmiddels kan ik zeggen dat Marloes een hele fijne therapeut is. Ze is nuchter, persoonlijk, warm en bereikbaar. Ze helpt bij het nadenken en voornamelijk voelen over situaties en wat mijn lijf me daarin vertelt. Ze vraagt goed door. Marloes heeft mij laten inzien dat ik gevoel heb en dat ik daarop mag vertrouwen. Daarbij heeft ze mij geleerd om mij open te stellen naar anderen."
Eline, 30 jaar

Wat kan haptotherapie jou brengen?

Als haptonoom werk ik met de combinatie van een gesprek, oefeningen waarin je nieuwe ervaringen krijgt aangeboden en de fysieke aanraking op de behandelbank.

Door aanraken kan je je eigen lijf beter voelen en komt er rust terug in je lijf. Soms ervaar je door je eigen lijf te voelen wat je al die tijd al aan spanning en emoties hebt proberen te onderdrukken. En hoeveel energie en levenslust je dat al die tijd heeft gekost. 

In de oefeningen ervaar je hoe je nu in het leven staat en hoe het ook zou kunnen. Je krijgt de tools in handen om adequaat te reageren op de signalen van je lijf. Dat is de meerwaarde van haptotherapie: niet alleen praten, maar ook praktisch ervaren hóe het anders kan!

Want vaak weet je wel wat je anders zou moeten doen, maar lukt het je nog niet om die verandering zelf te maken.

Het behulp van haptotherapie leer je zelf weer een evenwicht te vinden en weet je ook wat je kan doen als je weer even uit balans dreigt te raken. Met meer rust en vitaliteit, zodat je meer kan genieten van het leven!

Wil je meer weten over haptotherapie? Lees dan mijn blogs of kijk op de website Haptotherapie op de kaart

“Wees boven alles de heldin van je eigen leven”

-Nora Ephron

Merk jij dat je er met praten en denken alleen niet komt? Dat je wat te doen hebt op het gebied van emoties toelaten en luisteren naar jezelf en je lijf? Zit het je letterlijk en figuurlijk hoog?

Neem de eerste stap om je eigen kracht en levenslust weer te hervinden! En dan zal ik naast je staan en met je meejuichen als het zover is. 

Plein van Welzijn | Marktplein 5 | 2691 BV ‘s-Gravenzande | 0617230192 | info@marloestimmers.nl