Kinderwens

Vruchtbaarheidsbehandelingen 

Soms is de wens heel groot, maar lukt het niet om zwanger te worden. Je gaat een tijd in van veel onzekerheid, iedere cyclus weer. Veel lichamelijke onderzoeken, veel pijn en verdriet. Ook je relatie heeft het vaak zwaar te verduren. Je probeert je af te sluiten van al het verdriet en de nare behandelingen. Je focust je op het einddoel. Er gebeurt zo veel, dat je eigenlijk ook nauwelijks tijd hebt om dat allemaal een plek te geven. En in al die onzekerheid kan je jezelf ook een beetje kwijtraken. Veel vrouwen voelen zich meer gespannen, zijn het vertrouwen kwijt en hebben vaak depressieve gevoelens. Tijdens haptotherapie is er ruimte voor al deze gevoelens, zodat je uit de stressmodus komt. Het helpt je bij jezelf te blijven, verbinding te houden met je partner en aanwezig te blijven in je lijf; daar waar je zo graag een kindje wilt ontvangen. 

Een lege schoot

Soms blijft een groot verlangen onbeantwoord. Je gaat een fase in van intens verdriet, een tijd van rouwen om wat niet zo heeft mogen zijn. Je hebt jouw kindje te vroeg verloren of jouw zo gewenste kindje mocht niet komen. Je verdriet kan heel onzichtbaar zijn voor de buitenwereld, dat maakt het extra moeilijk. 

Ook je toekomst gaat in een ander licht staan: Als ik geen moeder wordt, wie wil ik dan wel zijn? Wat is mijn doel, wat laat ik achter? In deze periode raak je elkaar als partners soms ook wat kwijt. Misschien hebben jullie wel heel verschillende manier van verwerken en rouwen. 

Haptotherapie kan je bijstaan in dit proces en kijkt naar wat jij nodig hebt. Het helpt je om dit levenslange verlies te dragen, om verbinding te hervinden met jezelf en je partner en om antwoorden te vinden op levensvragen.  

Vraag je je af of haptotherapie bij je past? Neem vrijblijvend contact op en voel of dit iets is wat jij nodig hebt. 

Heel veel kracht, lieve vrouw..