Newborn

Het is erg spannend om voor een baby te gaan zorgen die compleet afhankelijk van je is. Maanden keek je er naar uit, en dan is het eindelijk zo ver! Naast alle blijdschap die je ervaart, is het ook een periode van onwennigheid, overweldigende emoties en vermoeidheid en wennen aan elkaar. 

Goedbedoelde adviezen

slapende pasgeboren newborn baby

Soms kan je het gevoel hebben dat je even niet meer weet wat je moet doen en waar je terecht kan. Ook al zijn er veel mensen in je omgeving die goedbedoelde adviezen geven. Of misschien ook wel tegenstijdige adviezen, die jou onnodig in de war maken. En soms kunnen omstandigheden ervoor zorgen dat jullie als gezin geen ideale start hebben gehad of dat er later hobbels op de weg zijn gekomen, bijvoorbeeld door vroeggeboorte, ziekenhuisopnames of stress in het gezin.

Je kan bijvoorbeeld merken dat:

  • je zelf als ouder niet lekker in je vel zit of veel stress ervaart
  • je angstig, verdrietig of onzeker bent
  • je je baby nog niet zo leuk vindt
  • je weinig contact met je baby krijgt of ervaart
  • je baby veel huilt en moeilijk te troosten is
  • je baby moeite heeft met slapen of drinken

Klinkt het bovenstaande herkenbaar?

Je bent zeker niet de enige ouder die hiermee kampt. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Ik verwelkom je heel graag in mijn praktijk of kom op huisbezoek. 

Samen kijken we hoe je meer rust en ruimte kan ervaren om je kindje te leren kennen en te begrijpen. Ook kijken we wat je kind nodig heeft om lekker in z’n velletje te gaan zitten. Op die manier kan je (weer) een liefdevolle band met je baby opbouwen. En ook zelf meer rust ervaren!

Hoe ik dit doe? 

Door enerzijds mijn (wetenschappelijk onderlegde) kennis van baby’s met jullie te delen en hier praktische adviezen aan te koppelen. Ook ben ik op de hoogte van veel technieken die er bestaan, zoals The Happiest Baby, Dunstan babytaal en diverse slaapmethodes van slaapcoaches.

Figuur_Marloes_Timmers_Haptotherapie_newbornAnderzijds leer ik je als ouder contact te maken met je baby. Baby’s communiceren vooral vanuit de gevoelslaag en geven dat aan door middel van hun lichaam (huilen, wegdraaien, schoppen, lachen, ontspannen, enz.). Als haptotherapeut ben ik jarenlang opgeleid om op de gevoelslaag, en via het lijf, contact te maken. Het effect daarvan is al heel snel merkbaar en zorgt voor meer rust en verbinding, en een blije baby!