Vrouwencirkel

“A circle of women may just be the most powerful force known to humanity. If you have one, embrace it. If you need one, seek it. If you find one, for the love of all that is good and holy, dive in. Hold on. Love it up. Get Naked. Let them see you. Let them hold you. Let your reluctant tears fall. Let yourself rise fierce and love gentle. You will be changed. The very fabric of your being will be altered by this, if you allow it. Please, please allow it.” 

– Jeanette LeBlanc


Gevoel iets te missen

In de wereld waarin we nu leven, staan veel mannelijke kwaliteiten voorop. Je wordt geprezen als je hard werkt, prestaties levert en in staat bent om over je grenzen heen te gaan. Je wordt beoordeeld op wat jij als individu aan kennis hebt vergaard.

Vrouwelijke kwaliteiten worden als minder belangrijk gezien en de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke is zoek. De wereld is hard geworden. Steeds meer vrouwen voelen dat dit niet meer de manier is waarop zij willen leven en hebben het gevoel iets te missen.

Klinkt het bovenstaande herkenbaar?

Vrouwencirkels bestaan al heel lang. Al eeuwen komen vrouwen samen en putten vanuit die verbinding kracht en wijsheid. Ergens zijn we dat kwijtgeraakt en hebben we bedacht dat we het allemaal alleen moeten kunnen.

Een vrouwencirkel is een groep vrouwen die eens per maan(d) samen komen om te delen en te helen. Vrouwen die op zoek zijn naar zelfontplooiing en andere vrouwen zoeken om zich weer mee te verbinden. Die zich open willen stellen voor hun eigen kwetsbaarheid en die van de ander. Juist omdat ze ergens van binnen voelen dat in die kwetsbaarheid hun kracht als vrouw ligt en ze op zoek zijn naar meer eigenheid, rust, passie en verbinding.

In de vrouwencirkel is er alle ruimte om even uit de drukte van alledag te stappen en terug te komen bij jou als vrouw-zijn. Om naar binnen te keren en op te laden. Om verdriet, onzekerheid en angst te delen, maar ook te voelen wat het is om je kracht te gaan staan. Hoe spannend dat ook is. 

Alle vrouwen zijn in de cirkel gelijkwaardig aan elkaar. Elke vrouw heeft haar eigen karakter, passie, levenservaring, wijsheid en compassie die zij heeft te geven in de cirkel. Maar als vrouwen hebben we vaak ook gedeelde thema’s, angsten en zorgen. Voelen dat je niet de enige bent, en je daarin niet alleen staat, kan heel helend werken.

De intenties van deze vrouwencirkel

  • Een veilige plek waar je kan delen vanuit je hart en luistert zonder oordeel;
  • Een vertrouwde plek om bij te komen en op te laden;
  • Een plek waar je kan laten gaan wat jou niet meer dient in deze fase van jouw leven;
  • Bewust stilstaan welke zaadjes jij wilt planten en wat je nodig hebt om deze te laten groeien;
  • Terugkomen bij jezelf, in je lijf en je gevoel;
  • Ervaren wat het is om in verbinding met andere vrouwen te staan;
  • Leren vertrouwen op je vrouwelijke krachten, zoals intuïtie, voelen en een innerlijk weten;
  • Ervaren wat jij nodig hebt om jouw kracht te mogen voelen en laten zien;
  • Je vrouwelijkheid vieren!

Wat gaan we niet doen

Ik beoefen geen natuurreligie, ik doe niet aan wierrook en mushrooms… je snapt wel wat ik wil zeggen. Ik wilde gewoon heel graag een plekje creeëren voor vrouwen om elkaar te ontmoeten en te groeien op emotioneel en spiritueel gebied. Door met elkaar te praten en in oefeningen ervaringen op te doen. Niets minder dan dat. Er zit meer dan genoeg magie in vrouwen die elkaar met een open hart ontmoeten en ervaren dat ze zichzelf mogen zijn. 

Praktisch

In een vrouwencirkel is er één iemand die de roep heeft gevoeld om een cirkel op te richten: ook wel de hoedster genoemd (that’s me:)). Zij zorgt voor een veilige omgeving waarin vrouwen zich geborgd en gesteund voelen. Dat is haar taak. En zo heeft iedere vrouw in de cirkel haar eigen taak, op basis van gelijkwaardigheid.

De intentie is dat deze vrouwencirkel besloten wordt. Dat betekent dat we als vaste groep een jaar lang met elkaar bijeenkomen, zodat we met elkaar met steeds meer vertrouwen kunnen bouwen aan iets moois. Omdat ik inmiddels ook weet dat het best spannend kan zijn om de stap te gaan zetten om je voor een heel jaar op te geven, heb ik besloten om de cirkel de eerste maanden open te stellen, zodat je vrijblijvend een keertje (of 2, of 3) mee kan doen en kan kijken of dit iets voor jou is. En misschien blijf ik open cirkels geven, en ontstaat er daarnaast ook een besloten cirkel. We gaan met elkaar kijken waar we behoefte aan hebben! 

Heb je het gevoel dat dit jou iets kan brengen en wil je weten of je er nog een plekje is? Neem dan gerust contact op met al je vragen!

Locatie

Een mooie en fijne ruimte in Maassluis, voor maximaal 11 vrouwen. Vol=vol. 

Voel je het verlangen om hier bij te willen zijn? Stuur me dan een mailtje of whatsappje!

Data

Eén keer per maan(d) op zondag tussen 11.00-13.30-14.00 uur

19 maart, 23 april, 21 mei, 18 juni, 16 juli, 17 sept, 15 okt, 12 nov, 10 dec, 14 jan ’24, 11 feb ’24. In de zomervakantie slaan we een maandje over.