Over mij

Ik ben geboren en getogen in ’s-Gravenzande, getrouwd en heb drie kinderen (inmiddels alweer 11, 8 en 3 jaar). Ik hou van de Westlandse mentaliteit en zal het zeker niet laten om te zeggen waar het op staat als degene dat nodig heeft. Maar ik kan ook heel zachtaardig en geduldig zijn voor degene die veel te streng voor zichzelf is.

Orthopedagoog en haptotherapeut

Van origine ben ik orthopedagoog, waarbij ik jarenlang heb gewerkt met kinderen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Acht jaar geleden ben ik hiernaast met haptotherapie begonnen, omdat ik de behoefte voelde om op een andere manier contact te maken met mijn cliënten en de mensen om mij heen.

Specialisatie: Het jonge kind

Naast haptotherapie ben ik mij gaan specialiseren in het jonge kind. Sinds 2018 ben ik voorzitter van Integrale Vroeghulp Rotterdam, voor kinderen tussen 0-5 jaar die vastlopen in hun ontwikkeling. Het werken binnen Integrale Vroeghulp geeft mij veel voldoening vanwege de combinatie van het ouder- en kind-contact, de samenwerking met verschillende disciplines en organisaties en het kunnen bijdragen aan expertise van het jonge kind in de wijkteams.

Praktijk in het Westland

Hiernaast heb ik mijn praktijk in het Westland opgezet om meer te doen met mijn kennis en passie: haptotherapie, jonge kinderen en vrouwen. Zien dat kinderen lekker in hun vel zitten, dat er een band wordt opgebouwd tussen ouder(s) en kind en dat er meer rust komt in het gezin: dat is waar ik het voor doe! Hiernaast vind ik het ontzettend leuk om met vrouwen te werken, hen laten voelen hoe ze zelf weer in hun kracht kunnen komen en dat doorgeven aan de mensen om hen heen!

Ik ben ook maar gewoon een mens en doe zeker dingen die soms helemaal niet handig zijn, en waar ik me af en toe soms best schuldig over kan voelen. Tegenover mezelf, m’n partner, vrienden of mijn kinderen.

Figuur_Marloes_Timmers_Haptotherapie_Over mijGelukkig heb ik wel de tools in handen om het weer goed te kunnen maken. Want het draait niet om altijd het perfect te moeten doen, maar juist om het weer goed te kunnen maken als er een mismatch is geweest. Zo worden relaties sterker, veiliger en waardevoller! Dat gegeven geeft me altijd weer moed en opluchting. Zo heb ik ook geleerd om mild naar mezelf te kijken, en dat is misschien nog wel het allerlastigste.

In mijn praktijk komt alles samen: mijn kennis, ervaring en kunde en mijn eigenheid! Bij mij kan je oprecht contact, hart voor mijn cliënten en een down-to earth mentaliteit verwachten.

Marloes Timmers

Relevante scholing

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding, Academie voor Haptonomie, Doorn, 2020-2021

Haptotherapie, Academie voor Haptonomie, Doorn, 2013-2018

Master of Science Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Leiden, 2003-2008

Bijscholing op het gebied van Infant Mental Health (o.a. basis, slaapproblemen en eetproblemen), handelingsgerichte diagnostiek, DSM-V, oplossingsgericht werken, diagnostiekaantekening NVO. 

Werkervaring

Voorzitter Integrale Vroeghulp Rotterdam, 2018-heden (Gemeente Rotterdam)

Orthopedagoog Expertiseteam, 2015-heden (Gemeente Rotterdam) 

Orthopedagoog 2017-heden (ASVZ te Rotterdam)

Orthopedagoog 2008-2017 (Pameijer te Rotterdam)


Benieuwd met wie ik allemaal samen werk? 

Lees dan verder!

Anderen over Marloes

"Marloes heeft ons geholpen in de eerste weken met onze dochter. Zij huilde veel en wij wisten niet de signalen te herkennen. Marloes heeft ons aan de hand genomen en praktische tips en trucs geleerd. Ook heeft zij ons begeleid op het gebied van gedrag en gevoel. Hierdoor kregen wij ons zelfvertrouwen weer terug. De rust die Marloes in ons huis heeft gebracht, zorgde ervoor dat we konden gaan genieten van onze dochter. Haar betrokken en liefdevolle aanpak is goud waard!"
Lonneke ervaring Marloes Timmers Haptotherapie
Lonneke
"Wat Marloes bijzonder maakt, is dat zij als actief en energiek persoon, een enorme rust en geduld uitstraalt in het contact met moeders en hun baby's. Zij zorgt ervoor dat moeders weer leren kijken naar wat er wél goed gaat en leert hen te vertrouwen op zichzelf en op hun moedergevoel. Ik gun elke moeder een Marloes!"
Annemarie ervaring Marloes Timmers Haptotherapie
Annemarie
"Marloes is een sociale, betrokken en deskundige vrouw die ons enorm heeft geholpen bij een moeilijke start van ons eerste kindje. Marloes heeft door haar planmatige aanpak rust gecreëerd en ons vervolgens in de juiste richting begeleid. We zijn Marloes ontzettend dankbaar en raden alle nieuwe ouders haar aan! Marloes je bent een topper!"
Gert

Wat kan ik voor jou betekenen?