Over mij

Fijn je te ontmoeten!

Ik ben Marloes, gedragswetenschapper en hapotherapeut, moeder van drie kinderen (inmiddels alweer 5, 10 en 13 jaar) en geboren en getogen in ‘s-Gravenzande. Anderen omschrijven mij als energiek en lief maar ook direct en eigengereid en persoonlijk vind ik dat ik over een flinke dosis humor beschik 😉 

Ik hou van de Westlandse mentaliteit en zal het zeker niet laten om te zeggen waar het op staat als jij dat nodig hebt. Maar ik kan ook heel zachtaardig en geduldig zijn als je veel te streng voor jezelf bent en jezelf te weinig gunt. 

Hoe ik van verlegen meisje naar eigengereide haptotherapeut ging

Na de middelbare school had ik grootse reisplannen maar ben ik zoals mijn moeder dat wilde en ik als -toen nog- brave meid ook deed, gedragswetenschappen gaan studeren in Leiden. Haptonomie heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten, omdat ik zelf als kind af en toe naar ‘mijn’ haptotherapeut Roos ging (ik was nogal een verlegen meisje die over veel dingen nadacht). Ik kan me nog steeds dat rustige gevoel in m’n lijf naar boven halen wat ik had als we weer in de auto zaten na een afspraak bij haar…    

Na jarenlang als gedragswetenschapper te hebben gewerkt, ben ik uiteindelijk 10 jaar geleden begonnen aan de opleiding tot haptotherapeut. Ik ben mezelf in die tijd flink tegen gekomen. Dingen uit het verleden en over mezelf aangekeken en met enige regelmaat gewenst dat de docenten me met rust lieten en ik het even helemaal zat was om elke keer tegen mijn eigen patronen en onverwerkte emoties aan te lopen.. om na elk jaar weer met een goed gevoel er op terug te kijken en heel blij te zijn wat het me had gebracht. Ik begon me steeds vrijer en meer mezelf te voelen.

Vaak als cliënten ergens doorheen moeten, weet ik echt hoe pittig dat is. En ik heb zelf ervaren hoeveel meer het je oplevert dan blijven hangen in iets wat je niet meer past. Ik mag het ook keer op keer aanschouwen in mijn praktijk, en daarom twijfel ik nooit om met iemand dat proces aan te gaan. Hoe spannend het ook voor ze is, ik heb daar alle vertrouwen in.  

Hoe wil ik in het leven staan?

Na de geboorte van mijn derde kind hield de vraag “Waarom ben ik op deze wereld?” me ontzettend bezig. De afgelopen jaren zijn een ontdekkingstocht voor mij geweest wie ik ben als vrouw, moeder, therapeut, partner, vriendin… en vooral wie ik ben als al die rollen wegvallen. Ik ben op zoek gegaan naar het doel in mijn leven.. Of eigenlijk: Het vond mij.

Hoewel het met mijn achtergrond logisch was om me te richten op kinderen en ik dat in eerste instantie ook deed, merkte ik ook dat mijn hart daar niet meer lag en hield ik me veel bezig met wat het betekent om vrouw te zijn in deze wereld. En zoals dat dan gaat: er kwamen helemaal geen kinderen maar wel heel veel vrouwen naar mijn praktijk. Ik kreeg véél meer energie wanneer ik getuige mocht zijn van ontwikkelingen die vrouwen in mijn praktijk doormaakten en al snel maakte ik de keuze om me te specialiseren waar ik blij van werd: vrouwen die op een moeilijk punt in hun leven zijn aangekomen laten ervaren hoe zij in hun eigen, authentieke kracht kunnen staan! 

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen met plezier en succes geholpen in hun proces. Ondertussen richtte ik naast mijn praktijk een vrouwencirkel op, omdat ik zag dat veel vrouwen eenzaamheid en innerlijke leegte voelden en ik heel sterk het gevoel had dat ik daar iets mee moest. Zonder te weten hoe overigens, dat kwam later pas 🙂 De cirkel was en is voor mij een manier op om vrouwen opnieuw met zichzelf én elkaar te verbinden en onze kracht als vrouwen onderling weer terug te claimen.

 

In jouw energie als vrouw gaan staan!

Ik geloof dat vrouwen ontzettend sterk zijn als we elkaar aanmoedigen en ondersteunen. Hoe meer iemand haar licht kan laten stralen, hoe meer een ander dat ook kan. Het is geen kwestie van ‘als jij.. dan ik niet’ maar van met elkaar delen en vermenigvuldigen! 

Ik heb een diepe overtuiging dat wereld het nodig heeft dat vrouwen weer in hun eigen, authentieke energie gaan staan en te ervaren wat er echt toe doet in dit leven. Om zo met elkaar uit de stress en uitputting te kunnen stappen en in verbinding met onszelf, de ander en de natuur te kunnen leven. Ik ervaar dat vrouwen in staat zijn om als een olievlek anderen in hun omgeving mee te nemen in het opnieuw die balans opmaken en dat maakt mijn werk het elke dag helemaal waard!

"Wees boven alles de heldin van je eigen leven"

-Nora Ephron

Ik ben elke dag dankbaar dat ik de kans heb gekregen én de moed heb verzameld om de dingen die mij niet meer hielpen los te laten en in diepere verbinding met mezelf en de mensen om mij heen te komen en te ervaren hoeveel energie, rust en kracht mij dat geeft. Ik heb de kans als Westerse vrouw om dit door te geven en ik beschouw het als een groot voorrecht dit te mogen doen. 

Merk jij dat je er met praten en denken alleen niet meer komt en hoe je het altijd deed, niet meer werkt omdat je uitgeput bent? Merk je dat je er naar verlangt om uit die ratrace te komen en je vanuit verbinding met je hart en ziel het leven wil creëren waar jij diepere connectie, rust én energie beleeft? 

Neem de eerste stap om je eigen kracht en levenslust weer te hervinden. Wees de heldin van je eigen leven. En dan zal ik naast je staan en met je meejuichen als het zover is. 

Waar sta jij in je leven? Waar wil je naartoe? Boek een persoonlijk kennismakingsgesprek en we bepalen welke stappen jij kunt zetten. Het is kosteloos en vrijblijvend.

Prinses Julianastraat 12 | 2671 EJ Naaldwijk | 0617230192 | info@marloestimmers.nl