Over mij

Fijn je te ontmoeten!

Ik ben Marloes, moeder van drie kinderen (inmiddels alweer 5, 10 en 13 jaar) en geboren en getogen in ‘s-Gravenzande. Anderen omschrijven mij als energiek en lief maar ook direct en eigengereid en persoonlijk vind ik dat ik over een flinke dosis humor beschik 😉 

Ik hou van de Westlandse mentaliteit en zal het zeker niet laten om te zeggen waar het op staat als jij dat nodig hebt. Maar ik kan ook heel zachtaardig en geduldig zijn als je veel te streng voor zichzelf bent en jezelf te weinig gunt. 

Hoe ik van rustig meisje naar
eigengereide haptotherapeut ging

Vers van het VWO ben ik netjes, zoals mijn moeder dat wilde, orthopedagogiek gaan studeren in Leiden (Eigenlijk wilde ik reizen, maar toen was ik gewoon nog een brave meid). Zo’n 15 jaar lang heb ik als orthopedagoog gewerkt en had veel gesprekken met ouders, waaruit ik veel voldoening haalde om gezinnen verder te helpen, maar ik ook het echte contact miste omdat ik soms het gevoel had dat het niet aan kwam.

Haptonomie heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten, omdat ik zelf als kind af en toe naar ‘mijn’ haptotherapeut Roos ging (ik was nogal een verlegen meisje die over veel dingen nadacht). Ik kan me nog steeds dat rustige gevoel in m’n lijf naar boven halen wat ik had als we weer in de auto zaten na een afspraak bij haar…    

Ruim 10 jaar geleden ben ik daarom met  bloed, zweet en tranen begonnen aan de 5-jarige opleiding in Doorn. Ik ben mezelf in die tijd flink tegen gekomen. Dingen uit het verleden en over mezelf aangekeken en met enige regelmaat gewenst dat de docenten me met rust lieten en het even helemaal zat was om elke keer mijn eigen valkuilen en demonen voorgeschoteld te krijgen.. om na elk jaar toch weer blij te zijn wat het me had gebracht. Me vrijer en meer mezelf te voelen. 

Vaak als cliënten ergens doorheen moeten, weet ik echt hoe pittig dat is. En ik heb zelf ervaren hoeveel het je oplevert. Ik mag het ook keer op keer aanschouwen in mijn praktijk, en daarom twijfel ik nooit om met iemand dat proces aan te gaan. Hoe spannend het ook voor ze is.  

Mijn praktijk voor (jonge) vrouwen in het Westland

Inmiddels ben ik een aantal jaar gevestigd aan het Marktplein in ‘s-Gravenzande in het Plein van Welzijn. Hoe meer ik ging werken met vrouwen, hoe meer ik ging ervaren dat daar mijn passie en kracht lag. 

Ik vind het prachtig om met vrouwen te werken. Ze laten me me zien hoeveel kracht ze bezitten, juist als ze op hun kwetsbaarst durven te zijn. Vrouwen hebben het vermogen om hun hele omgeving ten goede mee te nemen in hun verandering en zo de wereld een stukje mooier te maken… En daar sta ik dan als trotse cheerleader naast 🙂

Kleur bekennen!

Hoe meer mensen zichzelf worden, hoe leuker ze zijn. Met al hun gekte en eigenaardigheden die ze juist zo interessant en echt maken! En doordat ze ervaren dat het oké is om gevoelens en emoties te uiten en meer zichzelf kunnen zijn, komen ze een stuk beter in hun vel te zitten.

Als mens maak je ook dingen mee. In je verleden en in het hier en nu. Daar leer je van, en soms beperkt het je. Ik help graag vrouwen die zeggen: “Ik wil het anders gaan doen”. Ik vind het prachtig wanneer ze meer kleur gaan bekennen!”

Relevante scholing

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding, Academie voor Haptonomie, Doorn, 2020-2021

Haptotherapie, Academie voor Haptonomie, Doorn, 2013-2018

Master of Science Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Leiden, 2003-2008

Werkervaring

Voorzitter Integrale Vroeghulp Rotterdam, 2018-2022 (Gemeente Rotterdam)

Orthopedagoog Expertiseteam, 2015-2022 (Gemeente Rotterdam) 

Orthopedagoog 2017-2022 (ASVZ te Rotterdam)

Orthopedagoog 2008-2017 (Pameijer te Rotterdam)

Samenwerking

Benieuwd met wie ik samenwerk? Lees het hier!

Plein van Welzijn | Marktplein 5 | 2691 BV ‘s-Gravenzande | 0617230192 | info@marloestimmers.nl