FAQ

Antwoord op al jouw vragen! En staat hij er niet bij? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Nee. Haptotherapie gaat juist over hele gewone dingen. Iedereen voelt, anders ben je geen mens. We zijn soms alleen vergeten hoe belangrijk dat is. Tijdens haptotherapie leer je je gevoel weer beter af te stellen en te begrijpen welke signalen je lijf je allemaal geeft om jou te helpen. 

Dat is soms precies de bedoeling. Dat je niet begrijpt wat we gaan doen, maar dat je met je lijf kan voelen dat het goed is. Dat je je hoofd op de behandelbank even uitschakelt, zodat je kan leren om te vertrouwen op het weten van je lichaam. Dan kunnen we daarna het weten van je lijf en het weten van je hoofd integreren en naar balans gaan zoeken. En dan leg ik je uit hoe het allemaal zit. Maar eerst voelen, en dan snappen.

Nee hoor, de eerste afspraak staat in het teken van kennismaken. Ik hou niet van een vragenlijstje af te werken, jij mag gewoon je verhaal vertellen en ik stel af en toe een vraag ;). Tijdens de eerste afspraak bespreken we waar je tegen aan loopt en wat je graag zou willen bereiken met haptotherapie. Ook probeer ik altijd je aan den lijve te laten ervaren wat haptotherapie voor jou kan betekenen, zodat je een beeld krijgt of dit bij jou past en wat het jou kan brengen. 

Zeker niet. Haptotherapie gaat over contact. Dat kan je door huidcontact ervaren, maar natuurlijk ook door een openhartig gesprek en door middel van oefeningen waarbij je je meer gewaar wordt van de signalen van je lijf en de emoties die daarin schuilen. 

Maar meestal is er een reden waarom mensen deze vraag stellen. Daar kijken we dan ook naar. Het belangrijkste is dat we alles op jouw tempo doen en niets doen wat jou (nog) niet past. 

Natuurlijk! Je mag altijd iemand meenemen als je dat prettig vindt. Bijvoorbeeld (een van) je ouders als je wat jonger bent. Bij volwassenen vraag ik soms ook of je bijvoorbeeld je partner (een keer) mee wil nemen, bijvoorbeeld in het geval van zwangerschapstrauma. Jullie hebben dat beiden meegemaakt en kunnen elkaar daarin ook (leren) steunen. Of als je tegen dingen van jezelf aanloopt in het contact met je partner. Dat kunnen we -vaak wat later in een traject- met je partner erbij juist de vinger op de zere plek leggen en met elkaar bespreken (en oefenen!) hoe jullie dit kunnen veranderen. 

Heel verschillend! Soms zijn een paar sessies genoeg, bijvoorbeeld als je een bepaalde nare ervaring (zoals bevallingstrauma) wil verwerken of merkt dat je jezelf aan het voorbij lopen bent.

Bij trajecten zoals bij een burn-out, vroegkinderlijk trauma of op zoek gaan naar wie je bent en wat je wilt, heb jij langer de tijd nodig om alles te verwerken, laten dalen en in het dagelijks leven te kunnen toepassen. Dan spreken we in het begin van het traject meestal regelmatiger af, en zit er na verloop van tijd juist wat meer tijd tussen de afspraken zodat jij de tijd krijgt om het zelf thuis toe te passen en het effect blijvend is.

De kosten per sessie zijn €100 per 50 minuten.

De vergoeding voor Haptotherapie zit niet in het basispakket, je moet aanvullend verzekerd zijn om een gedeeltelijke vergoeding te krijgen. Het is handig om bij je zorgverzekering te checken of je voor een vergoeding in aanmerking komt, dit kan elk jaar wijzigen. Bekijk hier het vergoedingenoverzicht per zorgverzekering bij Zorgwijzer.nl. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA. Regelmatig maken clienten ook afspraken met hun werkgever om (een deel van) de kosten op zich te nemen. 

Zeg je ja, ik vind deze investering in mezelf het helemaal waard, neem dan contact op!

Natuurlijk. In dat geval kan je contact opnemen voor een offerte op maat. Regelmatig spreken cliënten ook met hun werkgever onderling af dat zij (een deel van) de sessies vergoeden en mogen hun facturen bij hun werkgever indienen. 

Prinses Julianastraat 12 | 2671 EJ Naaldwijk | 0617230192 | info@marloestimmers.nl